-->

 • Skapa innehåll som svarar på besökarnas frågor

  Veckans SEO tips är att underlätta för dina användare att dela innehållet på din webbplats. Genom att göra det lätt att dela skapar du ett högt engagemang hos dina besökare och samtidigt leder detta till att du kan få mer trafik från de delade länkarna.

  Men hur får du dina besökare att dela ditt innehåll? Först och främst bör du lära känna din målgrupp. Ett bra tips är att börja med att dela upp dina målgrupper i personas. Genom att skapa personas kommer du lättare att kunna identifiera besökarnas problem, smärtpunkter och utmaningar. När du vet detta ska du fokusera på att skapa innehåll som löser målgruppens problem och svarar på målgruppens frågor.

  Det kan exempelvis vara en användare som saknar kunskap om hur man byter till vinterdäck. Om du erbjuder en guide där du steg för steg beskriver hur man gör kommer du att ge värde till kunden i form av att erbjuda information om hur besökaren löser sitt problem. Sannolikheten att besökaren delar med sig av ditt innehåll ökar därmed.

  FÖRKLARING: Vad är en personas?
  REKOMENDERAD LÄSNING: Så skapar du en SEO Strategi
 • 0 kommentarer:

  Vad erbjuder SEOpedia?

  På SEOpedia.se hittar du en lättläst SEO-guide om sökmotoroptimering.

  Vem skapade SEOpedia?

  Jag som skrivit SEO-guiden heter Jacob Rhan och är student på Linköpings universitet.

  Varför skapdes SEOpedia?

  Jag skapade sidan eftersom att jag ansåg att det saknades en lättläst och komplett SEO guide som var skriven på svenska.